Hjärt- och Lungräddning

Hjärt och Lungräddning - Kurser

Hjärt- och Lungräddningskurs

Lomma Kiropraktorklinik erbjuder HLR-kurser för företag, föreningar och privata grupper.

Vuxen-HLR med Hjärtstartare.

En kurs i Vuxen- HLR  med hjärtstartare är något alla bör ha deltagit i och med jämna mellanrum få möjlighet att repetera.

Rätt genomförd HLR är en enkel metod att rädda liv! Det krävs ingen utrustning och tekniken kan alla lära sig och bör kunna.

Det räcker att gå en kort kurs för att lära sig hur man gör. Tekniken tränas på övningsdocka och hjärtstartare. Efter godkänd utbildning utfärdas kompetenskort som bevis på utförd utbildning.

Vårt kursinnehåll är i enlighet med Svenska rådet för hjärt- och lungräddnings riktlinjer 2016.

Målet med kursen är att ni utbildas inom:

* Medvetandekontroll
* Andningskontroll
* Användning av Hjärtstartare
* Stabilt sidoläge
* Hjärt-lungräddning
* Ringa 112
* Behandling av luftvägsstopp
* Teknikträning

Barn- HLR

Vad gör du om ditt barn sätter i halsen eller blir medvetslös? En HLR-kurs är något alla bör ha deltagit i och med jämna mellanrum får möjlighet att repetera.

Rätt genomförd HLR är en enkel metod att rädda liv! Det krävs ingen utrustning och är en teknik alla kan lära sig och bör kunna.
Det räcker att gå en kort kurs på ett par timmar för att lära sig hur man gör. Då får man träna på en övningsdocka för att bli säker på tekniken. Inga förkunskaper krävs. Efter godkänd utbildning utfärdas kompetenskort som bevis på utförd utbildning.Vi går även igenom hur vi ska agera vid blödning, brännskador, fallskador mm.

I kurserna lär man sig Barn-HLR enligt Svenska rådet för hjärt- och lungräddnings riktlinjer.

Målet med kursen är att ni utbildas inom:

* Medvetandekontroll
* Andningskontroll
* Tecken på cirkulation
* Stabilt sidoläge
* Hjärt-lungräddning
* Ringa 112
* Behandling av luftvägsstopp
* Teknikträning

HLR utbildningar för HLR instruktörer

Instruktörutbildning i Barn- HLR eller Vuxen HLR med hjärtstartare samt Skol HLR.

Kunskap är en färskvara. Precis som med kondition kan kunskaper/ färdigheter inte upprätthållas utan träning. Studier visar att praktiska färdigheter försämras inom 3-6 månader. En enklare och kortare utbildning med färre moment att lära sig komma ihåg underlättar. Kvartalsvis självinstruerande repetition ca 10 min av HLR- teknik har visat sig vara fördelaktig för att kunna utföra HLR med god kvalitet. Repetitonsutbildning  är det viktigaste redskapet för att kunna garantera en kvalitetssäkrad verksamhet. Den ska vara planerad, både vad gäller tillfällen och innehåll.

Börja utbilda er egna personal. Er personal genomgår en utbildning  med en huvudinstruktör där de blir certifierade HLR instruktörer. Med detta menas att de  får en gedigen utbildning att bli instruktörer och blir registrerade i HLR rådets register. De sköter sedan all utbildning på er arbetsplats med stöd från huvudinstruktören. På detta sätt håller ni hög HLR-kvalitet på er arbetsplats. Alla nyanställda kan utbildas direkt på plats. Vid varje APT repeterar ni så färdigheterna hålls vid liv.

Alla kurser hålls enligt Svenska rådet för hjärt- och lungräddnings riktlinjer.

För offert maila info@lommakiropraktorklinik.se så hör vi av oss.